Ziya Selçuk Kimdir
2019 Yılında ortaya çıkan ve çok kısa bir süre içerisinde tüm dünyaya yayılan Corona virüsü salgını nedeniyle başta ülkemiz olmak üzere birçok ülkede okullar tatil edilmiş ve evde eğitim sürecine geçilmişti. Bu süre içerisinde başarılı bir eğitim ortamı hazırlayan ve gündeme gelen Ziya Selçuk, ülkemizin en önemli eğitimcilerinden biri olarak kabul edilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Ziya Selçuk Hakkında Gelen Sorular:
- Ziya Selçuk kimdir?
- Ziya Selçuk nerelidir
- Ziya Selçuk'un uzmanlık alanları nelerdir?
Ziya Selçuk Biyografi
Ziya Selçuk, 1 Mayıs 1961 tarihinde Ankara’nın Emirler köyünde dünyaya gelmiştir. 5 Yaşına kadar Emirler köyünde yaşayan Selçuk, daha sonra ailesiyle birlikte şehre yerleşmiştir. İlkokul ve lise dönemini başarıyla tamamlayan Selçuk, ardından Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesine yerleşmiş ve mezun olmuştur.
Eğitim fakültesinden mezun olduktan sonra, önce Hacettepe Üniversitesinde psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında doktorasını yapan Selçuk, daha sonra ise Gazi Üniversitesinde Profesörlük unvanını almıştır.
Gelişim psikolojisi ile birlikte psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında uzmanlıkları bulunan Selçuk, başta TED Üniversitesi olmak üzere birçok farklı kurum ve kuruluşta başarıyla görev almıştır. 2003 ile 2006 Yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı müfredat reformu sürecinde aktif olarak çalışmış, Avrupa Birliği Müzakereleri içerisinde ülkemizi eğitim alanında başarıyla temsil etmiştir.
Ülkemizin yetiştirdiği en önemli eğitimcilerden biri olan Ziya Selçuk 10 Temmuz 2018 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı olan İsmet Yılmaz’ın yerine geçmiştir. Evli ve 3 çocuk babası olan Selçuk, Corona virüsü kapsamında gösterdiği başarı ile dikkat çekmiş ve EBA TV platformunu kurmuştur. Söz konusu kurulan platform sayesinde öğrenciler, salgın boyunca eğitimlerini uzaktan tamamlama imkanı elde etmiştir.
Ziya Selçuk ve Kitapları
1995 Yılında İnsan İlişkilerinde Kendini Açma
1998 Yılında Gelişim ve Öğrenme
1998 Yılında Okul Deneyimi ve Uygulama
2000 Yılında Dikkat Eksikliği ve Hiperaktif Çocuklar
2000 Yılında Sınıf İçi Rehberlik Uygulamaları gibi önemli eserleri de yazma başarısı göstermiştir.